Bučkini špageti po bolonsko🍝
Čas priprave: 15 min | Čas kuhanja: 45 minut
Bučkini špageti so odlična zamenjava za vse ljubitelje testenin, ki vas skrbi vnos ogljikovih hidratov. Zakaj torej ne bi združili zdravih špagetov z mesno omako?
SESTAVINE:
4 skodelice bučkinih špagetov (buča špagetarica)
1 žlica kokosovega olja ali stopljenega kokosovega masla
sol
poper
2 ščepca cimeta
1 žlica olivnega olja ali kokosovega olja
cca 300 g pustega govejega mesa
1 skodelica narezane čebule
1 žlica medu
1 žlička origana
2 skodelici paradižnikove omake
¼ skodelice zdrobljenih indijskih oreščkov
½ skodelice naribanega parmezana
POSTOPEK:
-
Pečico segrejte na 200 °C.
-
Bučo prerežemo na polovico in odstranimo sredinski del s semeni.
-
Odrezano stran položimo na peki papir in premažemo z oljem ali maslom.
-
Bučko začinimo še s soljo, poprom in cimetom ter jo za 45 minut postavimo v pečico (bučka mora postati tako mehka, da lahko vanjo zapičimo vilico). Nato jo postavimo iz pečice in počakamo, da se nekoliko ohladi.
-
Med čakanjem na srednji temperaturi segrejemo ponev in prepražimo čebulo na malo olja, dodamo česen, nariban korenček, ter 1 žlico medu (skrivnostna sestavina), prepražimo, nato dodamo meso, začimbe (sol, poper) in spet pražimo, da izhlapi voda, nakar dodamo paradižnikovo omako in origano. Kuhamo še nekaj minut nato ponevev odstranimo s štedilnika in vanjo dodamo indijske oreščke.
- Ko se bučka iz pečice ohladi, z žlico izdolbemo njeno meso in ga dodamo mesni omaki.
- Špagete lahko skupaj z omako še enkrat pogrejemo na srednji temperaturi, razdelimo na krožnike in dodamo parmezan.
**Možne prilagoditve:
-
Z zamenjavo govedine s piščančjimi prsmi so lahko bučkini špageti odličen obrok po treningu.
-
Za še manjši vnos ogljikovih hidratov zmanjšajte količino bučkinih špagetov na 3 skodelice.