Bučkini špageti po bolonsko🍝

Bučkini špageti po bolonsko🍝

Čas priprave: 15 min | Čas kuhanja: 45 minut

Bučkini špageti so odlična zamenjava za vse ljubitelje testenin, ki vas skrbi vnos ogljikovih hidratov. Zakaj torej ne bi združili zdravih špagetov z mesno omako?

SESTAVINE:

4 skodelice bučkinih špagetov (buča špagetarica)

1 žlica kokosovega olja ali stopljenega kokosovega masla

sol

poper

2 ščepca cimeta

1 žlica olivnega olja ali kokosovega olja

cca 300 g pustega govejega mesa

1 skodelica narezane čebule

1 žlica medu 

1 žlička origana 

2 skodelici paradižnikove omake

¼ skodelice zdrobljenih indijskih oreščkov

½ skodelice naribanega parmezana

POSTOPEK:

      1. Pečico segrejte na 200 °C.

      2. Bučo prerežemo na polovico in odstranimo sredinski del s semeni.

      3. Odrezano stran položimo na peki papir in premažemo z oljem ali maslom.

      4. Bučko začinimo še s soljo, poprom in cimetom ter jo za 45 minut postavimo v pečico (bučka mora postati tako mehka, da lahko vanjo zapičimo vilico). Nato jo postavimo iz pečice in počakamo, da se nekoliko ohladi.

      5. Med čakanjem na srednji temperaturi segrejemo ponev in prepražimo čebulo na malo olja, dodamo česen, nariban korenček, ter 1 žlico medu (skrivnostna sestavina), prepražimo, nato dodamo meso, začimbe (sol, poper) in spet pražimo, da izhlapi voda, nakar dodamo paradižnikovo omako in origano. Kuhamo še nekaj minut nato ponevev odstranimo s štedilnika in vanjo dodamo indijske oreščke.

      6. Ko se bučka iz pečice ohladi, z žlico izdolbemo njeno meso in ga dodamo mesni omaki.
      7. Špagete lahko skupaj z omako še enkrat pogrejemo na srednji temperaturi, razdelimo na krožnike in dodamo parmezan.

 

**Možne prilagoditve:

  • Z zamenjavo govedine s piščančjimi prsmi so lahko bučkini špageti odličen obrok po treningu.

  • Za še manjši vnos ogljikovih hidratov zmanjšajte količino bučkinih špagetov na 3 skodelice.

 


Zavrtite za zmago! Spinner icon