Čokoladni beljakovinski piškoti
Si opazil/a, da postaja že malce hladno? Tudi tebi ob hladnih dneh "pade sladkor", pa še vedno iščeš alternativne rešitve za pripravo sladic? Spodaj si poglej recept za čokoladne piškote, z visoko vsebnostjo beljakovin, ki jih lahko pripraviš v samo 30-ih minutah.
Pripravljeno v približno: 30 min Obroki: 6
Sestavine za 6 piškotov:
- 2 merici sirotkinih beljakovin v prahu
- 1 žlica arašidovega masla*
- 1 zrela banana
- ¼ skodelice lanenih semen
- 2 žlički chia semen
- 2 žlici čokoladnih koščkov oziroma čokoladnih kapljic
🎈 PRI NAKUPU NAD 50 EUR V NAŠI SPLETNI TRGOVINI DOBIŠ BREZPLAČNO ŠE ARAŠIDOV NAMAZ IN POŠTNINO!
Navodila za peko:
- Pečico segrej na 175 stopinj celzija.
- Pekač obloži s peki papirjem.
- V skledi z električnim mešalnikom pretlači banano tako, da dobiš gladko zmes.
- Dodaj lanena in chia semena.
- Zmešaj še beljakovine v prahu in arašidovo maslo. S pomočjo lopatke v testo vmešaj še koščke čokolade.
- Vzemi žlico za sladoled in položi kepice mase za piškote na pekač. Vsak piškot nato splošči s svojo dlanjo.
- Peci jih 9 minut v predhodno ogreti pečici, dokler sredina ne postane čvrsta in robovi zlato rjavi.
- Pečene piškote vzemi iz pečice, jih postavi na rešetko in jih pusti, da se ohladijo še približno deset minut.
Dober tek,
Coach Ciuha