Paradižnikova mezga 🍅

paradižnik -

Paradižnikova mezga 🍅

Domača paradižnikova mezga vam bo še izboljšala okus in oljašala delo pri pri pripravi omak za testenine, pizze ali pizza bureka.

 

👉Sestavine:

500-700g pelatov v konzervi

500g svežega paradižnika po izbiri

1 velika rdeča čebula

4-5 strokov česna

1 žlička bazilike

1 žlica origana

Sol

Poper

1 žlica medu/agavin sirup/kokosov sladkor

1-2 olja (kokosovo, olivno olje)

1 žlica rdeče mlete paprike

 

👉Postopek:

Na olju prepražimo čebulo na srednji temperaturi, dodamo česenj ter sol in poper in nato dodamo še med/agavin sirup, da malo karamiliziramo. Dodamo ostale začimbe (origano, baziliko, papriko) ter svež paradžnik ter dobro premešamo in dodamo pelate in kuhamo na nizki/srednji temperaturi 45-60 minut.

 

Ohladimo in shranimo v hladinku ali še vročo mezgo napolnimo v vroče kozarčke. Po vrhu prelijemo žlico olivnega olje, kar v tem primeru predstavlja konzervans in takoj zapremo in nato hranimo v hladnem prostoru do 1 leta.


Zavrtite za zmago! Spinner icon