Kvinoja z visoko vsebnostjo beljakovin

nasveti, prehrana, recepti, zajtrk, zdrava prehrana, zdravje -

Kvinoja z visoko vsebnostjo beljakovin

Živijo,

Coach Ciuha tukaj.

Ker skrbim zate in tvoje zdrave prehranjevalne navade, sem ti pripravil še en recept za hiter in polnovreden obrok, ki vsebuje superživilo katerega zagotovo poznaš. Osnovna sestavina tega recepta je kvinoja - čudežna hrana sodobnega časa. Zakaj pravim, da je čudežna

Gre za starodavno rastlino, podobno kuhani proseni kaši, katera se je komaj v zadnjih časih uspela prebiti na prodajne police. Kvinoja je zelo zdravo in z rudninami ter beljakovinami obogateno živilo, zaradi česar je priporočljivo, da jo uživamo čim pogosteje. Predvsem gre za živilo, ki je želodcu prijazna, saj je lahka, okusna in lahko prebavljiva, ker pa jo lahko ješ toplo ali hladno, je tudi odlična sestavina za pripravo obroka "to-go".

Za pripravo bovle potrebuješ približno 40 minut, vendar je končni rezultat vreden vsake minute.

Sestavine: 

  • ½ skodelice skute 
  • ½ narezane banane
  • ½ skodelice vode
  • 1 žlička chia semen
  • 1 ščepec mletega cimeta
  • ¼ skodelice kvinoje
  • 1 žlica svežih ali zamrznjenih borovnic
  • 1 merica beljakovin

Postopek: 

  • V posodi zavri vodo in dodaj kvinojo.
  • Nato zmanjšaj na nizko temperaturo, pokrij posodo in kuhaj pri tej temperaturi dokler se kvinoja ne zmehča - približno 15 do 20 minut.
  • Nato ugasni ogenj in pusti vse skupaj, da se ohladi.
  • V skledi zmešaj beljakovine, 1/2 skodelice kvinoje in skuto. Dodaj banano, borovnice, chia semena in cimet.
  • Za konec dobro premešaj in si postrezi ali pa pospravi v stekleno posodico in že imaš pripravljen jesenski zajtrk za naslednji dan.

Pa dober tek ti želim,

Coach Ciuha


Zavrtite za zmago! Spinner icon