Kvinojina bovla z rukolo in prekajenim lososom
Živijo,
Coach Ciuha tukaj?
Te dni je zunaj že kar mrzlo, kar pomeni, da se lahko hitro prehladimo, če ne poskrbimo za svoje telo in vanj vnesemo pomembne beljakovine, minerale, vitamine in vlaknine.
Veliko izmed nas te dni obožuje jedi na žlico, ampak mene zanima, če si tudi ti želiš popestriti jedilnik z eno svežo in okusno bovlo?
Imaš rad/a lososa? Gre namreč za bogat vir omega-3 maščobnih kislin in visoko kakovostnih beljakovin, ki omogoča številne možnosti priprave. Če ga pripravimo v bovli, skupaj z rukolo, kvinojo in jajcem, pa predstavlja uravnotežen in s hranili bogat obrok, ki ga pripraviš v 20 minutah!
Sestavine, ki jih potrebuješ za dve osebi so:
- ¼ skodelice nekuhane kvinoje
- 4 jajca
- narezan koriander
- 1 žlička limetinega soka (po okusu)
- 2 skodelice rukole
- Cca. 200 gramov rezin prekajenega lososa
Navodila za pripravo:
- Skuhaj kvinojo v skladu z navodili na embalaži in pusti, da se ohladi.
- Medtem v globoki posodici pripravi jajca. Prelij jih z vodo in počakaj, da zavre. Nato ogenj ugasni, jih pokrij s pokrovom in pusti stati približno 10 do 12 minut.
- Jajca nato prestavi v ledeno kopel. Ko se ohladijo, jih le še olupi in nareži po svojem okusu.
- Kvinojo premešamo skupaj s koriandrom in limetinim sokom. Za konec dodaj še rukolo, rezine dimljenega lososa in jajca in uživaj v obroku polnem beljakovin in vlaknin.
- Za še več okusa ti priporočam, da kvinojo dobro začiniš s soljo in poprom ter, da bovli dodaš še rdečo čebulo, kapre ali avokado, in okusi se bodo povezali!
Pa dober tek ti želim,
Coach Ciuha