Nizkokalorična pica z visoko vsebnostjo beljakovin
Živijo,
Coach Ciuha tukaj. Če me vsaj malce poznaš, veš, da sem pravi pizzaholik!
Pica je lahko zelo kaloričen obrok, ampak danes delim s teboj recept za pico, ki vsebuje veliko beljakovin, ima pa zelo malo kalorij!
Pripraviš jo lahko v približno 30ih minutah.
Za pripravo testa s polnozrnato moko potrebuješ:
- 2 čajni žlički kvasa v zrnu
- 1 žlica sladkorja
- 3/4 skodelice mlačne vode
- 2 in pol skodelici polnozrnate pšenične moke
- 1 čajna žlička soli
- 1 žlica medu
- 1/2 skodelice grškega jogurta
Za nadev pa potrebuješ spodnje sestavine, lahko pa si jo sestaviš "po svoje":
• salama piščančja prsa
• 1/4 skodelice lahke mozzarele
• 1/4 skodelice paradižnikove omake za pico
• gobe ali zelenjava po izbiri
Navodila
1. Segrej pečico na 250 stopinj, v katero že predhodno položiš pekač.
2. Zmešaj moko, kvas in grški jogurt in preostale sestavine, dokler ne nastane kompaktno testo. Z rokami mesi testo toliko časa, da ti ne ostanejo niti drobci suhe moke, in ga oblikuj v okroglo obliko. Nato gneti testo še dve do tri minute v skledi.
3. Testo ponovno oblikuj v kroglo in ga položi na kvadrat peki papirja, ki ga namažeš z malce olja. Vzemi še en list namaščenega peki papirja in ga položi na vrh testa in ga splošči dokler ne dobiš debelino testa malce več kot pol centimetra. Lahko si pomagaš z valarjem ali steklenico. Nato odstrani zgornjo plast peki papirja. Skupni premer pice mora biti približno 20 cm.
4. Po dodajanju nadeva na pico, jo prenesi na predhodno ogret pekač (pusti jo na peki papirju)
6. Zmanjšaj temperaturo na 220 stopinj in peci cca. 8 minut. Kako veš, da je pica pečena? Površina bo porjavela oz. do zlato-rjave barve in brbotala!
Dober tek!
Coach Ciuha