Piščanec na »maroški« način

beljakovine, nasveti, paradižnik, piščanec, prehrana, recepti, riž, zdrava prehrana -

Piščanec na »maroški« način

Živijo,

zunaj postaja mrzlo zato sem ti pripravil tudi vremenu primeren recept, ki bo pogrel tvoje brbončice. Skupaj bova pripravila piščanca v paradižnikovi omaki in ga začinila z mešanico maroških začimb!

Za pripravo kosila za 4 osebe potrebuješ le 35 minut in omarico polno začimb.

Sestavine

  • 1 žlica. ekstra deviškega olivnega olja
  • cca 400 - 500 g na kocke narezanega paradižnika
  • 400 – 500 g piščančjih prsi brez kosti, narezane na rezine
  • ½ žličke soli
  • 2 žlici večnamenske moke
  • 1 žlica maroške mešanice začimb (kurkuma, ingver, cimet, kumin, kajenski poper, …)
  • ½ žličke mletega popra

 

Navodila za pripravo

  1. V srednji skledi z metlico zmešaj moko in mešanico začimb. Piščanca stresi v premaz.
  2. V veliki ponvi segrej olje na srednjem ognju. Dodaj piščanca in ga po potrebi obrni. Peči ga 3 do 5 minut, dokler ne porjavi z vseh strani.
  3. V ponev dodaj paradižnik, sol, poper in morebitno preostalo mešanico moke ter postrgaj popečene dele z leseno žlico.
  4. Mešaj dokler ne zavre. Zmanjšaj toploto na nizko temperaturo, pokrij ponev s pokrovko in pusti vreti 20 do 25 minut oziroma dokler ni piščanec popolnoma kuhan.
  5. Postrezi še vroče.

Za prilogo si lahko pripraviš riž, krompir, kruhove cmoke, riževe rezance, kar želiš, lahko pa ga poješ kar tako "na žlico".

Dober tek ti želim,

Coach Ciuha

 


Zavrtite za zmago! Spinner icon