Piščanec na »maroški« način
Živijo,
zunaj postaja mrzlo zato sem ti pripravil tudi vremenu primeren recept, ki bo pogrel tvoje brbončice. Skupaj bova pripravila piščanca v paradižnikovi omaki in ga začinila z mešanico maroških začimb!
Za pripravo kosila za 4 osebe potrebuješ le 35 minut in omarico polno začimb.
Sestavine
- 1 žlica. ekstra deviškega olivnega olja
- cca 400 - 500 g na kocke narezanega paradižnika
- 400 – 500 g piščančjih prsi brez kosti, narezane na rezine
- ½ žličke soli
- 2 žlici večnamenske moke
- 1 žlica maroške mešanice začimb (kurkuma, ingver, cimet, kumin, kajenski poper, …)
- ½ žličke mletega popra
Navodila za pripravo
- V srednji skledi z metlico zmešaj moko in mešanico začimb. Piščanca stresi v premaz.
- V veliki ponvi segrej olje na srednjem ognju. Dodaj piščanca in ga po potrebi obrni. Peči ga 3 do 5 minut, dokler ne porjavi z vseh strani.
- V ponev dodaj paradižnik, sol, poper in morebitno preostalo mešanico moke ter postrgaj popečene dele z leseno žlico.
- Mešaj dokler ne zavre. Zmanjšaj toploto na nizko temperaturo, pokrij ponev s pokrovko in pusti vreti 20 do 25 minut oziroma dokler ni piščanec popolnoma kuhan.
- Postrezi še vroče.
Za prilogo si lahko pripraviš riž, krompir, kruhove cmoke, riževe rezance, kar želiš, lahko pa ga poješ kar tako "na žlico".
Dober tek ti želim,
Coach Ciuha